Geleneksel eğitim modellerinden farklı olarak online eğitimin merkezinde öğrenci yer alır. Her şeyin ders esnasında öğrenilmesine dayanan geleneksel eğitimin aksine online eğitim sisteminde öğrenci dersleri zamana ve mekana bağlı olmadan takip edebilir.
Geleneksel eğitim sisteminden farklı olarak öğrenciler online eğitim ile istediği zaman istediği ders içeriğini tekrar takip edebilir. Online eğitim modelini geleneksel eğitim sisteminden ayıran bu özellik ile bir konuyu öğrenmek isteyen, o ders materyalini istediği kadar çok izleyebilir. Senkron ders modeli sayesinde öğrenciler online eğitimde de tıpkı geleneksel eğitimde olduğu gibi eğitmenlere soru sorabilir. Kafalarına takılan konuların yanıtlarını öğrenebilirler.
Online eğitimde karmaşık problemlerin ve soruların örnek video çözümlerinin ders materyali olarak bulunur ve bu öğrencinin başarısı ve geleceği için daha fazla çalışmasını sağlar. Öğrenci teori ve pratik arasındaki ilişkiyi videolardan takip edip hızlı bir şekilde öğrenir, ayrıca öğrenileni daha kolay şekilde hayata geçirebilir.
Online eğitim sistemi geleneksel eğitim materyallerinin yanı sıra görsel ve işitsel birçok içeriği içerisinde barındırır. Zengin görsel ve işitsel içerik yardımıyla eğitimi daha çekici, zevkli ve anlaşılır hale getirerek öğrencinin derslere olan ilgilisini ve öğrenme düzeyini arttırır.